Tumblr_m52uruxdpa1qmze3no1_1280_large
"My ženy, potřebujeme krásu, aby nás muži milovali a hloupost, abychom milovaly my je."
Coco Chanel

Blog není v provozu! Z časových důvodů Affs nepřijímáme a staré nenavštěvujeme. Prázdniny? Kdo ví?

Makronky recept

29. září 2012 v 21:26 | Tereka |  Recipes

Makronky

Ve francouzské verzi mandlových makronek se snoubí křehkost s vláčností. Připravte si je ve skvostných barvách, které sladítee s vanilkovým krémem.

Ingredience: 3 bílky z velkých vajec, 25g krystalového cukru, 200g moučkového cukru, 125g mletých mandlí, potr. barviva
Na náplň: 2 žloutky, 50 g krystalového cukru, 3 kapky vanilkového extraktu, 1 lžíce hladké muky, 200 ml mléka

Tumblr_mb3sdronep1qdv8xuo1_500_large



Krok 1

Bílky ušlehejte dotuha a pak zašlehejte cukr, až získáte leskou pěnovou hmotu. Moučková cukr rozmixujte s mletými mandlemi na jemný prášek, dvakrát ho prosejte a pak zlehka vmíchtej k bíllkové hmotě spolu s barvivem. Hmotu stále přehazujte až bude stékat z vařečky jako široká stuha. Vyzkoušejte si správnou konzistenci tak, že trochu kápnete na talířek - měla by se vytvořit kulovitá hromádka,nikoli špička. Jestli se tvoří špičky, hmotu ještě chvíli přehazujte, třete a překládejte

Krok 2

Na pečící papír si nakreslete tři řady po pěti kroužcích s většími rozestupy. Jako zvor použijte třeba kovový uzávěr o průměru 4 cm. Papír položtě lícem dolů na pěčící plech a pomocí cukrářského sáčku vytlačte do středu kroužků trochu sněhové hmoty. Okrajem plechu silně klepněte, aby se hmota rovnoměrne usadila a rozložila, a plech pak nechte na suchém místě asi 15 minut stát. Na makronkách by se měl vytvořit suchý nelepivý povrch, což je chvíle, kdy jsou připraveny k pečení. Troubu předehřejte na 150 stupňů a makronky pečtě 8-10 minut, až budou pevné a leské. Nechte vychladnout a pak opatrně sloupněte z pečícího papíru. Pečte ve dvou dávkách nebo použijte dva plechy. Budete potřebovat 30 makronek.

Krok 3

Žloutky ušlehejte s cukrem na hustou světlou pěnu. Vmíchejte k ní mouku. Mléko zahřejte (ale nenechte ho vařit) a přidejte ke žloutkové směsi. Promíchejte, přidejte barvivo a pak přes síto přeceďte zpět do kastrolu. Přiveďte k varu a míchejte, dokud krém nezhoustne. Krém přikryjte, nechte zcela vychladnout a před použitím promíchtej. Při plnění si položte jednu makronku na dlaň plochoustranou nahoru, potřete pomocí paletovho nože krémem a přiklopte druhou makronku.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 mylifeandotherthings mylifeandotherthings | Web | 2. října 2012 v 18:13 | Reagovat

Mňam :)

2 NamiiCrash NamiiCrash | Web | 2. října 2012 v 22:27 | Reagovat

To musím někdy zkusit :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama